- Thank you received: 0
MIT campus
- Ha Jeff egyszer? NCOból lesz cégvezet?, és a Renraku beáll az Amerikai Álom c. intézmény mögé is, és rajtam keresztül a sereggel is köt szövetséget akkor 2 legyet üt egy csapásra, ami nagyon sok problémát megoldani. Amíg viszont bizonytalan a helyzet addig nagyon nehéz melléd nagyon jó partnert találni a cégvilágból. Ezzel szerintem már számolnak, és most azt is vizsgálják, hogyan lehet Jeffnek, neked, nekem megfelel? arculatot építeni. Nem lennék meglepve, ha ezen több száz ember dolgozna most. Ugyanis anyád semmit sem bíz a véletlenre. Ha pedig a nyilatkozat megy, akkor fontos lesz meger?síteni a mi cégünket is, így hirtelen a neki lekötelezett ösztöndíjasok közül annyi gyakornokot kaphatunk, hogy Jeff nem gy?zi majd kiképezni ?ket.
- Mivel amit mondtam akár jól, akár rosszul sikerült, jól csak akkor jönnek ki bel?le, ha tényleg jól m?ködik nálunk a Renraku hardware, nem lennék meglepve, ha hamar kapnánk hívást. No nem anyádtól, nem magas szintr?l: Az a szint [i:7tbrz90x]kivár[/i:7tbrz90x], majd meglátja mire mentünk, mit és hogyan kezelünk és csak a siker mögé áll be. De ugye a Renraku eddig is szponzorált startupokat, diákok projektjeit, ez reklám szempontjából jó. Amíg nem akarnak magas szinten mellénk állni, és amúgy is jobb ha "magunk érünk el sikert" valakinek hamar lehet szólni a "normál startup támogatási programban való részvételünkr?l" vagy "projekt szponzorálásról".
- Lehet?leg valami olyan alkalmazott hozza meg szépen lassan a kávé után a döntést sok értékelés és jel alapján aki azt sem tudja kik vagyunk. Normál eljárás egy olyan drone helyett alkalmazott emberrel aki neveket nem is lát, de ha látna se nézne, és amúgy sem érdekli ki hol van a cégben, a mi cégünkr?l pedig nem hallott. A támogatandó projekteket, startup cégeket értékel? algoritmust felkészítették. A Harvardról felvett nem japán döntéshozó, valami Juanita Maria Elvira Analisa, 120 nev? szép latina meg majd akkor kerít ránk sort, ha végez a kávéjával és napi édesség adagjával. Na jó, a közösségi oldalakat is átnézi még munka el?tt unott pofával, hiszen a szponzorációs osztályon a naplopás az általában kevesebb elköltött pénzt jelent, és így tolerálható.
- Értetlenkedni fog, mint az akadémiáról kiküldött friss hadnagyocska a csatamez?n, amikor az ?rmester neki is diktálni kezd. De hát valamiért oda lesz rakva az aktához, hogy "mainframet médiában már ígért a cég, több projekt eszközre is jó a támogatási pontszám", ? meg azt sem fogja tudni kinek, mit, miért, csak azt, hogy ez most nagyobb munka mint a rendes havi támogatási pályázat értékelése. Pedig itt nem kell annyi céggel beszélnie.
- Ugyanis magas szintr?l 2 esetben nem támogatnak. Ha nem jó amit csinálunk, ne rántsuk magunkkal ?ket. Ha pedig jó, akkor fontos az, hogy itt látszólag "fair" módon érjünk el sikert, így csak a szokott támogatási csatornákkal tárgyaljunk, azt majd ?k észrevétlenül presszionálják, éppen úgy megtervezve a vissza nem térítend? támogatások konstrukcióját, ahogy anyád mindent megtervez. Viszont Jeff: Ha vezet?ként kell tárgyalnod akkor sokszor le fogom passzolni ezt a Juanitát. Ugyanis papíron nagyon fontos az ilyen támogatás. Kevésbé papíron: ha nincs meg, akkor Azumival máshonnan meg tudjuk szerezni a pénzt, így pedig kell? segítséggel azért te is sikeres bevetésen leszel túl.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Ha gondolode odaszólhatok, hogy vegyenek be ebbe a programba minket, talán egy kis nyomást is ki tudok fejteni az irányukba, csak így, hogy igazából te vagy a vezet?, mi meg igazából sehol sem vagyunk, nem tudtam, hogy merjem-e. Nem húzna-e keresztül valamilyen tervet. Ennyi er?vel azt is gondolhattad volna, hogy majd megmutatjuk, hogy az amerikai álom a semmib?l is m?ködik."
-"Oké, de azért ebb?l se ártana valami segítség, mert parancsnokokkal egészen máshogy megy a tárgyalás, mint a civilekkel. Máshogy tárgyalsz az ellenféllel, mint a konkurrenciával, meg ilyenek. Én a parancsokhoz szoktam hozzá, meg a sereghez. Olyan ez, mint a börtön. Hozzászoksz és csak ebben tudsz gondolkodni egy id? után. Na ?k meg nem a katonákhoz szoktak."
Csapat riadó!
- Jeff, fogunk mi is tárgyalni katonákkal. Igaz felettesekkel, hanem partnerekkel, de erre is sor kerül. Ellenben a céges tárgyalást is meg kell tanulnod, és ebben megpróbálhatunk Azumival segíteni. De látod, hiába tudom általában jól beosztani az id?met, és jutna id? nyomozásra, tanárságra, még a cég vezetgetésére is... Hiszen a mátrix sokat segít az id?beosztásban, kevés az ügy, sok dologhoz van segítség is, egyel?re pedig a cég méretéb?l adódóan nem szakad rám a munka. Azt viszont, hogy veletek mennyi id?t töltök el amikor hirtelen fel kell téged készíteni és t?lem kérsz segítséget nem tudom megtervezni, megmondani. Azt viszont tudom, hogy szívesebben dolgozol együtt Azumival. Ha pedig az elején kevés téttel, egyszer? tárgyalás a feladat amit sokan megcsinálnak, és sokféle eredményt lehet sikernek kommunikálni, akkor kérdés hogyan kezeljük a helyzetet.
- Mennyire menjünk rá arra, hogy ekkor én segítek, tanítalak? Mert rendben, a kiképzés jelent?s részben az én feladatom, de amit Azumi is megtanult is tud oktatni azt lehet, hogy szívesebben tanulod t?le. Azumi biztos els?sorban az id?m miatt aggódik, hogy fogok így én találni valakit. Szerintem ez nem fontos, de kérdés az mit akarsz t?le tanulni.
Azumira nézek:
- Látom, hogy tiltakoznál az id?mmel kapcsolatban. Ne tedd. Ugyanis hidd el nekem, azzal teszitek a legjobbat, ha kitöltitek az id?met. Mert bármennyire is bosszantasz a párkapcsolattal az nem fog menni. És nem az id? miatt. Amit arról mondtam, hogy nincs tökéletes partner, mindig van egy kisebb-nagyobb kompromisszum azt te is látod. Azt is érted miért tartok a pasizástól. És miért nem szeretem a leszbikusokat. Szerinted ha találnál hirtelen nekem valaki olyat akinek szüksége is van rám, megvan a közös hullámhossz, kiegészítjük egymást, sok közös dolgot tudunk csinálni, és van értelem valamit is kezdeni, tudnék valamit kezdeni a helyzettel?
- Nem. Mert jelenleg a pénzek, az általam kérhet? szívességek, a lehet?ségeim bármilyen dologra amit valakivel meg lehetne közösen valósítani az id?t?l függetlenül foglaltak. Ha sok id?t hagysz ezek után a magánéletre és azon gondolkodom magányosan mire nem lesz így lehet?ség, azzal csak szomorú leszek. [i:d95mqc3y]Ezért[/i:d95mqc3y] is mondtam, hogy az én lehet?ségeim tabu témát jelentenek, és ne az [i:d95mqc3y]id?m[/i:d95mqc3y] miatt aggódjatok. És teljesen mindegy mennyire lenne jó, ha lenne valaki, pontosan látod, egy megacég minden er?forrása sem elég arra, hogy találj valakit akivel ez most m?ködne. Amikor el?ször elkezdtem elhasználni a lehet?ségeimet, mellétek tettem le ?ket, ez már akkor eld?lt. A múlton nincs mit keseregni. Hogy id?vel lesz-e lehet?ség vagy a Renraku keresztbe tesz, nem tudom. De nem is akarok ezen gondolkodni. [i:d95mqc3y]Szóval az én id?m mint szempont is kényes téma[/i:d95mqc3y].
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Oké, hagyjuk. Csak eddig kiképzési célokra adtál egy halom elektronikus olvasnivalót. Ha adsz egy limitált képesség? gyakorló szoftot az is megfelelt volna, ha van Egyik?tök idejét se akarom ezzel a marhasággal kitölteni. Egyik?tök se örülne neki."
-"Igen, de mikor tiltakoztam? Bocsánat, de most nem mondtam semmi olyasmit amivel erre akár utalhattam volna. Megkértél, hogy ne mondja, ne piszkáljalak vele, többé nem foglak. Jeffnek ha jól látom kicsit több kell, de majd segítek neki megérteni a helyzetet, ha eddig nem értette volna. Bár szerintem ez az újabb figyelmeztetés bizonyára fölnyitotta a szemeit annyira, hogy nem fog még egyszer ilyet kérni, vagy ilyenre utalást tenni. De ha nem értette volna meg, AKKOR MOST MEGKÉREM RÁ? HOGY NE TEGYE. Majd én segítek, ha valami ilyesmir?l van szó. Azért a Mátrixhoz én is konyítok egy keveset."
Csapat riadó!
- De anyád azzal is számol, ha ezt egy lánynál hagyják, akkor azzal üzennek az összes konkurensnek: Küldjetek csábítót, a lányaink szíve a gyenge pont. És fog érkezni egy csomó olyan aki rossz szándékú, és a családot, a céget, és ezzel téged is tönkretesz. És ha a Renraku ebben sebezhet? az rossz PR. De az is rossz PR, ha a házasságod katasztrófa, ha ahhoz programozni kell, és ez kiderül. Mert ez vev?kbe is kerül, demotiválttá tesz sok lányt a cégben.
- Amikor a seregben fontos munkát vállaltam, akkor tudtam: Ha házasodni szeretnék, nem csak a felettesemnél lesz vétó, de katonai hírszerzés, a védelmi hírszerzés, és a CIA is ellen?rizni akarja majd ki jön szóba, és náluk is lesz vétó. Én választhatok, de ?k ellen?rzik, és ha egy gaz csábító rossz választás lenne, akkor megvédik a katonákat az ilyesmit?l. Itt is komoly kockázatelemzést végeznek. Anyád tudhatja azt, hogy szinte bármely politikai házasság igen kockázatos lenne. Engedhetsz a csábítónak? Az is. Ha ?k építik fel Jeff karrierjét? Az is. Nem volt opciója. Azon kívül, hogy kivár, kivel tudsz úgy együtt dolgozni, kit tudsz úgy megkedvelni, hogy abból lehet egy általad elfogadott politikai házasság is.
- Ehhez képest most több új lehet?sége nyílt. Jeff karrierjének felépítése elfogadható alternatívává vállt, de nem kötelez? elfogadnia. Ezzel valamit ? is nyert. Ott vagyok én B tervnek. Ezzel is nyert. De szerintem már velem kapcsolatban van egy A terve is. Ugyanis ha nem csak a te fogadott testvérednek lát, hanem a ti családotok legújabb tagjának, és úgy is kezel, akkor... Keres egy hozzád hasonló helyzetben lév? lányt, egy cégvezet? lányát. És ha van némi összehang össze akar hozni egy politikai házasságot is, lehet?leg a cégen belül. Megpróbálja elérni, hogy az a 10% id?vel úgy nézzen ki, hogy valaki 15% potenciális örököse legyen, vagy 20... De azzal is nyer, ha Renrakun kívül maradok, hozzá nem köt?döm, de hozzád igen, és sok Renraku terméket teszek sok helyen szalonképessé. Ehhez lazább kapcsolat kell. Szóval kihátrálástól nem félek. Attól viszont igen, hogy olyan lehet?ségekkel is számol amivel mi nem, és amit mi nem szeretnénk. Ráadásul sok részlet miatt ez akkor is kemény harc lesz, ha ugyanazt a forgatókönyvet tartjuk a jónak.
Jeff felvetésére egy kicsit keményebben reagálok.
- Amit chipr?l lehet tanulni, azt bárki meg tudja tanulni. Itt az a fontos, hogy neked legyen egy tárgyalási stílusod, aminek felmérhet?ek a gyengéi, er?sségei, amit lehet csiszolni, fejleszteni, és ami egyedi er?forrás. Ekkor m?ködik ez a Renraku felé. Szóval itt chip nem jó, könyv sem jó. Személyes tréningek akár velem, akár Azumival, akár egy általam ajánlott professzorral viszont m?ködnének. De az is lehetséges, és ezt tartom a legjobbnak, ha eleinte tapasztalatot is gy?jtesz, olyan dolgokban ahol nincs tétje a tárgyalásnak, utólag át is nézhetjük, de tárgyalsz beszállítóval, partnerekkel. Ha másról nem, hát a saját irodád irodabútorának beszerzésér?l. Amit tapasztalsz azt megbeszéljük, és ha átdumáltuk a dolgot, akkor majd jön egy kis oktatás.
Majd Azumi felé nézve:
- Rendben, bár amint látod, nem egy kényes témáról van szó.
Ekkor jelenik meg a hátam mögött Anna
- Sziasztok. Amúgy Anna vagyok. Legalábbis az emberek szerint, az asztrális síkon és a metasíkokon a nevem ugyanis nem ilyen fizikai hangokból áll. Kényes témák? Ezeket már a cica is kiszaglota. A bandás haverjaid is tudnak talán párról. Nekem pedig csak nem szólsz azért, ha ilyesmivel piszkállak. Viszont mivel jobb itt motoroznotok, ahova nem jön csak úgy be a Renraku mindjárt itt lesznek. Megkértek, hogy addig tartsalak itt benneteket. Ellenben legközelebb szólhatnál, hogy ekkora útra készülsz. Így még nekünk szellemeknek is akár percekbe kerül megtalálni.
Majd Azumira néz.
- Mindenesetre Aikával nagyon megleptetek, nem hittem volna, hogy ? valaha is egy másik lányt fog fontolgatni, de szerintem a lehet?ség ?t is meglepte. ?t nem "anyuci" tartja ugyanis távol a pasiktól, hanem az, hogy nem tudjuk hova fejl?dik a mágia, merre változnak a totemek, és ez hat-e a követ?ikre. Szerintem ezzel az er?vel attól is tarthatna, hogy egy új üstökös mindenkit vámpírrá varázsol. De tudom, az emberek a tudományra hallgatnak, a hermetikus mágusokat pedig valahogy nem kedvelem. Nem tisztelik a szellemeket.
Mire igyekeznék leállítani már rám is szól:
- Mint mondtam, nem szólsz rám, mert tudod úgyis hiába tennéd. Szóval a lányok is lehet?ség, csak ne élvhajhász leszbicicák legyenek. Érdekes. Ez sok új lehet?séget jelent. Igaz, sajnos azt is jelenti, hogy most kicsit siet?sebb. Mert eddig Aika nyugodtan várt, most pedig zavarja a téma.
Csak rászólok:
- Úgysem találnánk senkit, és pontosan tudod, hogy most semmi közös dologba nem tudok belefogni senkivel. Meg amint a példa mutatja, nem lennék éppen népszer? választás.
Anna válaszol:
- Szerinted. Én meg nem értek egyet. És pontosan tudod mit jelent, ha valamit a fejembe veszek. És a cégetekbe sok más dolog belefér, sok emberrel közösre
- A cégben arra kell figyelni, mi az amiben Jeff benne tud lenni.
- Jeff majd alkalmazkodik.
Ekkor jön be pár srác a bandából.
- Ja, Jeff majd alkalmazkodik. Mihez is?
Közelítik meg a kérdést a maguk módján.
- Szia füles, szia Azumi, szia Jeff!
Köszönnek
- Aika, Azumi: A motorok el?álltak. A környékbeli pubokat te ismered. Azumi motorjába még robotpilótát, adatjackes vezérlést is pakoltunk. Ez utóbbi gondolom neki hasznos lehet. Azumi ezt a pecsétet hozzá érintenéd Aika kezéhez. Afféle "beavatás" de nektek csak játékos módon.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Azt hittem, hogy ez olyan dolog, hogy bullshit generátor 1.2, aztán 2.0, aztán 2.4, aztán 3.5 és így tovább amíg valaki folyékonyan nem tudja lökni a céges bullshitet valahol 11.6 környékén, amikor már megvan neki az egy leveg?re elmondott 40 sor bullshit achievement..." válaszol Jeff.
-"Bocsánat, hogy nem tudlak megfelel?en köszönteni, de egy kami általában egy szent helyen szokott megjelenni, nem egy katonai bázison. De hogyan lehet egy kamit meglepni? Nekünk úgy mondták, hogy a kamik mindentudók és mindent látók, a miko-knak pedig egyenesen a szívükbe látnak. Pont ezért érdemes elfogadni az útmutatásukat, akkor is ha józan ésszel nem ez t?nik helyesnek. Amit érzünk azt nem tudjuk átgondolni ezért megérteni sem, egy kami viszont legalább látja és el tudja mondani. Ez az a bizonyos útmutatás, megvilágosodás dolog, nem? Vagy ez csak akkor m?ködik, ha valaki elfogadja a mikoságot?" kérdez egy csomó dolgot Azumi egy mély meghajlás után. Igen, egy sintó hív?nek ezek bizony fontos kérdések. Jeff viszont ha jól látod teljhesen elvesztette a fonalat.
Csapat riadó!
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Egyebek
-
Az oldalról
-
Moderáció
- Infraction for Thrall: Sorozatos tiszteletlenség
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.
How to resolve AdBlock issue?